Volwassenen

Sommige mensen komen naar mijn praktijk met een vastomlijnde vraag. Ze lijden bijvoorbeeld aan slapeloosheid, hoge bloeddruk of een eetverslaving. Anderen zoeken een nieuw evenwicht na een ingrijpende gebeurtenis. Of een oriëntatie op een nieuwe levensfase, zoals tijdens de overgang. Andere hulpvragen kunnen zijn: biografische crisis, zingevingsvragen, verliesverwerking, burn-out, hooggevoeligheid, moeilijk kunnen voelen, onzekerheid en angst.

boetseren_0099 beeld_0386 Verven_1981

Het kan ook zijn dat je de ontmoeting met iets in jezelf zoekt, dus gewoon uit nieuwsgierigheid. Sommige mensen komen twee keer per jaar een ochtend ‘resetten’ en zien dat als een cadeau aan zichzelf. Boven alles geldt dat mijn manier van werken een niet-verbale manier is, waarbij beleving centraal staat.

Vanzelfsprekend maken we eerst kennis en verkennen we de mogelijkheden. Afhankelijk van voorkeur en voorgeschiedenis kiezen we voor een of meer werkmethoden uit mijn gereedschapskist:

  • kunstzinnige therapie
  • werken met verhalen
  • focussen of imaginatie.

De duur van de therapie varieert. Het kan een, vijf of dertig keer zijn. Bij de intake kan ik daar meestal wel een schatting van maken.